dorthe@ennea.no

Stå sterkere i eget liv

Vi har alle vår helt egen og unike historie. Det er ditt liv og dine muligheter.

Det er ditt liv og dine muligheter.

Som barn danner vi oss ett inntrykk av hva vi må gjøre for å få våre behov møtt her i verden. Vi søker alle etter aksept, omsorg og kjærlighet og vi tillegger oss et handlingsmønster, som følger oss gjennom oppveksten og inn i voksen alder, for å få oppfylt disse behov.

Noen av oss har følt at vi må være sterkere og tøffere enn alle andre for å overleve i denne verden. Andre har hatt fornemmelsen av at om vi bare holder oss for oss selv og passer vårt, så blir det kanskje ikke enda mer bråk enn det allerede er. Andre igjen har hatt følelsen av at verden er så full av skumle ting at det er best å forberede seg på det verste og noen har tenkt at om vi hjelper våre nærmeste og alltid er der for andre, så vil vi kanskje være verd å elske.

Ofte tenker vi ikke så mye over dette, det bare ligger i bunnen av alt vi gjør. Ikke desto mindre er det ofte slik at det som fungerer når vi er barn, ikke alltid fungerer like bra etter hvert som vi blir voksne.

Vi har alle vår helt egen og unike historie. Vi bærer alle rundt på vår egen personlige koffert full av erfaringer, noen gode, andre dårlige, men ikke desto mindre våre. Av og til kan denne koffert inneholde så mye vondt at vi har lukket den hardt igjen og kastet nøkkelen. Men tenk om noe av det vi har i kofferten likevel kan brukes på veien videre?

I 2008 gav den danske forfatteren Flemming Christensen ut boken Det tager kun 324 dage at ændre livsstil. Så da vet vi det. Den dårlige nyheten er jo at det finnes ingen kvikk fix som kan få oss til å endre våre vaner eller uvaner. Men det visste vi vel egentlig fra før. Den gode nyheten er at det så likevel er fullt mulig å endre adferd. Men jeg tror ikke på at det bare er å bestemme seg, og så gjøre det… Jeg vet, for jeg har prøvd. Man må først og fremst finne grunnen til at man har utviklet en adferd man ønsker å endre. Dernest må man ha en plan.

Har du en adferd eller ”uvaner” du ikke helt trives med, men synes det er vanskelig å kvitte deg med, vil Enneagrammet langt på vei kunne gi deg forklaringen på hvorfor akkurat du gjør som du gjør, samt gi deg gode tips til hvordan du kommer deg videre og innøver en bedre og mer tilfredsstillende måte å være på i verden.

Enneagrammet lar oss se oss selv på en ny og dypere måte. Det gir muligheten til å komme videre i vår egen personlige utvikling og på sikt bygge bedre relasjoner til oss selv og andre.

Vi holder foredrag og kurs rundt temaet å bli bedre kjent med seg selv, og hvordan man kan forme den fremtiden man ønsker.
Enneagrammet er laget for nettopp dette: Personlig Utvikling.

Ta kontakt med oss om dette høres interessant ut.
Lurer du på hva Enneagrammet er, kan du lese mere ved å klikke her.

Relatert