dorthe@ennea.no

Venn eller fiende? – for ungdom

16SmilyesVenn eller fiende?

Har du tenkt på hvor fort vi bestemmer om vi liker et annet menneske eller ikke, når vi møter noen for første gang? Ofte tar det bare noen sekunder, før vi har bestemt oss for å like… -eller ikke.

Dette er et naturtalent vi har tatt med oss fra urtiden, der det var livsnødvendig å finne ut om vedkommende vi møtte var «venn» eller «fiende», i en fart. I dag er det ikke slik, men vi har fortsatt en tendens til å skille «venner» og «fiender» ganske raskt. Vi velger gjerne personer som likner oss selv som venner. Det er enklere sånn. -Og «de andre» kan jo virke litt rare.

Men har du tenkt på at det ofte er «de andre» – de som er annerledes enn deg selv, som du kan lære mest av? Og har du først valgt bort en person som uinteressant, har du kanskje mistet muligheten til å lære vedkommende å kjenne, og samtidig gått glipp av verdifull kunnskap.

Jeg tar deg med på en tur i 9 forskjellige personligheters univers. En av disse er deg, noen av disse kjenner du sikkert igjen som dine venner, og resten av dem er sannsynligvis dem du har valgt vekk, enten fordi du ikke forstår dem, eller bare synes de er uinteressante. Gi «de andre» en sjanse, jeg kan kanskje hjelpe deg med å gjøre dem spennende for deg, eller gi deg en ny forståelse for hva som gjør «de andre» så rare.

Foredrag for ungdom 1-2 timer

Dorthe Lie er en erfaren foredragsholder og hun snakker om alvorlige tema med glimt i øyet, stor innlevelse og en god porsjon selvironi. Foredrag og kurs er som oftest fulle av dagligdags praktiske eksempler som vi alle kan kjenne oss igjen i.
Humor er en viktig inngangsport til dypere forståelse og utvikling, mener hun.

Ta kontakt om du har spørsmål eller vurderer dette foredraget.
Dorthe Lie
Tlf: 93 28 20 00
Mail: dorthe@ennea.no