dorthe@ennea.no

Ennea-foreldre

TegnspråkDette kurs holdes på Ål Folkehøyskole og Kurssenter

Lukket workshop over 1 full dag eller 2 halve dager
For døve og tunghørte foreldre.
Vi bruker tegnspråktolker.

Bli med på en uforglemmelig og lærerik reise gjennom 9 meget forskjellige personlighetstyper. Her vil alle kjenne seg igjen, og sannsynligvis også sin svigermor, datter/sønn, partner eller kollega. Verktøyet som brukes her heter Enneagrammet og er nok det mest komplette og detaljerte personlighets-verktøy vi kjenner til i dag. Her har vi fokus på foreldrerollen og hvordan vi, ofte ubevisst, påvirker barna våre ut ifra hvilken personlighetstype vi har mest av.

Mål:
Målet med workshoppen er først og fremst å skape bedre innsikt i egne reaksjonsmønstre, se seg selv litt utenfra og få en forståelse for hvordan andre, og spesielt våre barn, ser oss. Vi lærer litt om hvordan vi påvirker våre barn ut fra den type vi er og hvordan vi kan bruke denne viten i vår videre oppdragelse. Samtidig får vi et verdifullt blikk inn i andres måte å se verden på. Dette er med på å skape en ny form for respekt for andres ”særheter”.
Vi blir rett og slett litt romsligere når vi forstår.

Arbeidsmetode:
Det er lagt opp til en lett blanding av foredrag og gruppearbeid/samtaler med tid for refleksjon. Tonen er humoristisk, enkel og inkluderende. Kursleder bruker mye egne erfaringer og hverdagslige situasjoner vi alle kjenner oss igjen i.

Kursleder er Dorthe Lie.
Les mer om Enneagrammet HER.
Link til Ål folkehøyskole og kurssenter HER.

Ønsker du å fordype deg mer i dette stoffet, kan vi anbefale vår rykende ferske norske enneagrambok. Du finner den HER.