dorthe@ennea.no

Ennea-Barn

shutterstock_105469655Dette kurs holdes på Ål Folkehøyskole og Kurssenter

Lukket kurs over 1 full dag eller 2 halve dager
For døve og tunghørte foreldre.
Vi bruker tegnspråktolker.

Englebarn eller rakkerunger?
To sider av samme sak?

At barn kommer uten bruksanvisning mener jeg må være en glipp, et eller annet sted i systemet. Fra det øyeblikk de kommer inn i livet vårt, forsøker vi å knekke koden. Med varierende held. Og får man mer enn ett barn med samme partner, må man jo undres over at små mennesker, laget av samme foreldre, kan bli så forskjellige.

Jeg skal ikke påberope meg å ha knekt koden, men jeg har funnet et verktøy som hjelper meg, i mitt forsøk på å forstå andre mennesker, og også barn rundt meg.

Mål:
Det er alltid viktig å huske at dette verktøyet er ment for utvikling og at vi aldri bør fortelle våre barn hvilken Enneagramtype vi tror de er, da det kan virke stigmatiserende. Målet med denne workshoppen er å skape en forståelse for forskjellighetene hos barna våre. Få et lite innblikk i hvordan verden ser ut med deres øyne og på den måten være med på å skape et mer utviklende og imøtekommende miljø, på en bevisst og ansvarsfull måte.

Arbeidsmetode:
Det er lagt opp til en lett blanding av foredrag og gruppearbeid/samtaler med tid for refleksjon. Tonen er humoristisk, enkel og inkluderende. Kursleder bruker mye egne erfaringer og hverdagslige situasjoner vi alle kjenner oss igjen i.

Kursleder er Dorthe Lie.
Les mer om Enneagrammet HER.
Link til Ål folkehøyskole og kurssenter HER.

Bok:
En av mine kolleger, Camilla Eftevaag, har skrevet en fin bok om «Barnets 9 personligheter». Dette er en bok som kan være til god hjelp når vi ønsker å bli bedre på å forstå våre barn og unge.
«Hensikten er å bevisstgjøre oss voksne om barnas personlige ressurser og relasjoner. Hvorfor og hvordan er barn så forskjellige og hvordan forstår vi barns ulike behov?», sier Eftevaag.
ISBN 978-82-303-3005-0

Boken finnes også oversatt til svensk og engelsk.
Den kan kjøpes på nettbokhandlere eller ved å sende meg en mail på dorthe@ennea.no. Pris kr. 200,- + frakt.