dorthe@ennea.no

Hvordan påvirker vi barna våre?

Hei alle foreldre, og dere som jobber med barna våre i barnehager eller på skoler. Dette foredraget handler om dere, om hvordan vi som foreldre eller ansatte i barnehager og skoler er helt forskjellige typer, og hvordan det påvirker barna, på godt og vondt.

Hvilken type er du sammen med barna?
Korrekt og prinsippfast?
Målrettet og produktiv?
Emosjonell og uttrykksfull?
Analytisk og fokusert?
Lekende og fleksibel?
Direkte og tøff? eller kanskje noe helt annet …
Og hvordan tror du barna rundt deg opplever deg?

Bli med på et par uforglemmelige og lærerike timer med 9 meget forskjellige personlighetstyper. Her vil alle kjenne seg igjen, og sannsynligvis også sin svigermor, datter/sønn, partner eller kollega. Verktøyet som brukes her heter Enneagrammet og er nok det mest komplette og detaljerte personlighetsverktøy vi kjenner til i dag. I dette foredraget har vi fokus på foreldre- lærer- og pedagogrollen og hvordan vi, ofte ubevisst, påvirker barna våre ut ifra hvilken personlighetstype vi har mest av.

Mål:
Målet med foredraget er først og fremst å skape bedre innsikt i egne reaksjonsmønstre, se seg selv litt utenfra og få en forståelse for hvordan andre, og spesielt barna, ser oss. Vi lærer litt om hvordan vi påvirker barna ut fra den type vi er og hvordan vi kan bruke denne viten i vår videre oppdragelse. Vi får tips til å bli enda litt bedre som foresatte, og samtidig får vi et verdifullt blikk inn i andres måte å se verden på. Dette er med på å skape en ny form for respekt for andres ”særheter”. Vi blir rett og slett litt romsligere når vi forstår.

Tidsbruk som foredrag er 2×45 minutter minimum.
Kan tilpasses og forlenges med for eksempel gruppearbeid eller annet aktuelt.

Interessert?
Ta kontakt med Dorthe på 93 28 20 00 eller dorthe@ennea.no

Relatert