dorthe@ennea.no

Enneagrammet

shutterstock_119666749

Hva motiverer deg? -Og meg? Hva styrer oss, og hvorfor? Hva er det som gjør oss så forskjellige og hvordan kan vi lære å forstå hverandre (-og oss selv) på en bedre måte?

Enneagrammet lærer oss om 9 helt forskjellige måter/strategier for å løse utfordringer eller oppnå hva vi ønsker oss.

Jeg får ofte spørsmålet: «Er det så noe med å sette folk i bås?!»
Og det er ikke så rart, for sånn kan det jo godt se ut.

Mitt svar er nok mer at vi allerede sitter i hver vår bås, og at Enneagrammet tilbyr verdifulle tips til å finne veien ut.

Som oftest tar vi med oss vårt adferdsmønster fra barndommen og inn i det voksne liv. Vi har tillært oss måter å takle utfordringer på, som sannsynligvis fungerte bra da vi var små, men som av og til ikke fungerer optimalt nå som vi har blitt voksne.

Etter hvert som vi blir kjent med Enneagrammet og vår egen type, vil vi oppdage at noen har sett oss bak fasaden og gjennomskuet vårt adferdsmønster og grunnen til det.  Det kan være skremmende fordi vi enten har våre grunner til å opprettholde fasaden, eller rett og slett ikke har tenkt på at vi har en. Da vil vi også forstå at om noen kan skive om dette, så må jo ”andre ha det akkurat som meg”. Dette kan for de fleste av oss være en positiv opplevelse. Vi føler at noen har forstått oss.

Hva er Enneagrammet?
Hvem eier Enneagrammet?
Hvorfor Enneagrammet?
For hvem og til hva?