dorthe@ennea.no

Fredselskeren

Enneagramtype 9Enneagramsirklen_9 kaller vi for Fredselskeren

Enneagramtype 9 er personer som er opptatt av å ha ro og harmoni i livet sitt. De er sjeldent opphav til konflikter og ønsker i større grad å bidra til at vi alle skal ha det godt sammen. De har ofte en ro og «langsomhet» over seg da de har en tro på at ting ordner seg, og at vi har tid nok. Dette kan naturligvis ha en tendens til å trigge andre og mer travle personer.

Type 9 er behagelige mennesker å være sammen med, da man får en følelse av at livet handler om å slappe av og leve i fred og fordragelighet med hverandre. De smiler ofte og sier gjerne «ja» når du ber om hjelp. At det så ofte tar lengre tid å få tingene gjort enn du hadde tenkt deg, kan komme av at 9’eren ikke helt har samme måte å prioritere på som deg.

Å ha en 9’er i sin nærhet kan nesten være som balsam for sjelen. De har en tendens til å skape et behagelig miljø rundt seg, ved sin rolige og positive væremåte. De kan være gode på å megle mellom uenige parter.

Andre nøkkelord:
Vennlige
Aksepterende
Rolige
Smilende
Lyttende
Unngår konflikter
Utsetter gjøremål

Pilene:
Harmoni:
Type 9 går mot type 3 når de føler seg sett og akseptert i verden.  Da får de ofte mer fra hånden og kommer i en «flyt sone» som gjør at de får gjort en masse konstruktivt, og som de trives veldig godt med. Bare ikke for lenge, for det krever ekstra energi. Energi som 9’eren ellers gjerne vil spare på.
Stress:
Type 9 går mot type 6 når de merker at den ro og harmoni de trives så godt med er i ferd med å trues av konflikter. Da tar de noen av 6’erens karaktertrekk, som for eksempel å lure på om andre vil dem vel, eller har skjulte agendaer som 9’eren ikke umiddelbart ser. De kan begynne å stille kritiske spørsmål, og komme med spydige kommentarer.

[button link=»https://ennea.no/de-ni-typene/type-1/»] Perfeksjonisten[/button] [button link=»https://ennea.no/de-ni-typene/type-2/»] Hjelperen[/button] [button link=»https://ennea.no/de-ni-typene/type-3/»] Utretteren[/button] [button link=»https://ennea.no/de-ni-typene/type-4/»] Individualisten[/button] [button link=»https://ennea.no/de-ni-typene/type-5/»] Iakttakeren[/button] [button link=»https://ennea.no/de-ni-typene/type-6/»] Skeptikeren[/button] [button link=»https://ennea.no/de-ni-typene/type-7/»] Eventyreren[/button] [button link=»https://ennea.no/de-ni-typene/type-8/»] Utfordreren[/button]