Nytt

Her finner du eksterne artikler, linker, tilbud, diskusjonsforum og annet om Enneagrammet, samt nytt om Ennea:

Februar 2019:
Enneagramforeningen i Norge ønsker seg flere dedikerte medlemmer, se hva de kan bidra med. Følg foreningen på Facebook HER.

Januar 2019:
Super start på året med kurs for barnehageansatte. Alltid spennende å snakke med de som har  førstehånds kjennskap til våre små.

Desember 2018:
Etter en hektisk høst ønsker vi deg en god jul og et godt nyttår med vårt seneste nyhetsbrev, som du finner HER.
Litt oppsummering av 2018 forteller oss at dette har vært vårt beste år hittil. Vi kan føye nye kunder til på vår kundeliste, og er glade og takknemlige for at gamle kunder ønsker mer.

September 2018:
Europeisk Enneagramkonferanse er under planlegging av Danmark, Norge og Sverige. Den vil foregå i Stockholm i september 2020. Dette gleder vi oss til, for her vil man ha muligheten til å møte noen av de dyktigste enneagramforelesere fra hele verden, her i Skandinavia. Vi kommer tilbake med mer info, så snart vi hører mer.

August 2018:
Etter en lang og fantastisk sommer er vi tilbake og i gang med å planlegge høstens foredrag og kurs. Vi gleder oss til å møte nye mennesker og fantastiske personligheter.
Sitter du og tenker på om et av våre foredrag kunne være relevant for deg og din arbeidsplass/forening/avdeling/gruppe, så ring meg da vel. Jeg er, som oftest, ganske hyggelig å snakke med, og kan kanskje gi deg svar på noe av det du lurer på.
Mitt ordspråk er: «Keep it simple«. Tlf: 93 28 20 00 – Dorthe

Juli 2018:
God sommer med vårt seneste nyhetsbrev. Du finner det HER.

Juni 2018:
Denne våren har Enneagrammet nådd ut til blant annet; Unilever, Storyboard AS, Justis- og beredskapsdepartementet, NAV og Colosseumklinikken AS, i tillegg til mange nye foreldre-grupper på Ål Folkehøyskole og kurssenter. Vi takker for tilliten. Se vår øvrige kundeliste HER.

 GDPR. Ennea opplyser om personvern for besøkende på våre hjemmesider på en egen side, som du finner øverst til høyre i menylisten under: Personvern.

Mai 2018:
Dorthe Lie i Ennea har på nytt gått inn i styret i Den norske Enneagramforeningen, IEA-Norge. Dorthe var med på å stifte foreningen og satt i styret i en årrekke, før hun tok en pause fra styreverv, for å konsentrere seg om bokskriving og foredrag. Hun gleder seg til å være med på å bidra til gode events og enneagramkafeer, samt jobbe med å gjøre Enneagrammet enda bedre kjent i Norge. Se mer om enneagramforeningen på Facebook HER, og på foreningens egne sider HER.

April 2018:
Vi inviterer til gratis foredrag på Lampeland Hotell. Se mer HER.

Mars 2018:
Åpent foredrag:
Mandag 12. mars holder vi foredraget Hvorfor er alle de andre så rare? for Konnerud Sanitetsforening. Alle er hjertelig velkomne. Se mer på våre Facebooksider.
Tirsdag 20. mars presenterer vi Enneagrammet og vår bok Innsikt gir utsikt, for Drammen Rotaryklubb. Kun for medlemmer.

Se vårt nyhetsbrev: Passer vi sammen?

Februar 2018:
Vi har planlangt flere åpne og gratis foredrag i løpet av 2018. Følg med på våre sider her og på Facebook, der vi annonserer foredragene. Det første er foredraget om Englebarn eller Rakkerunger, blir på Lampeland Hotell, torsdag 26 april. Det kommer fler detaljer etterhvert.

Januar 2018:
Nytt år og masse nye muligheter. Kanskje året der du for første gang stifter bekjentskap med de ni Enneagram-typer. I så fall har du mye spennende i vente. Har du lyst kan du ta en liten gratis test her på sidene. Du finner den øverst til høyre i menyen. Kunne du tenke deg en mer dybdegående test, så ta kontakt med oss. Vi hjelper deg gjerne.

Desember 2017:

 

 

November 2017:
Det ble en fin bokpresentasjon i regi av IEA-Norge (Den norske Enneagramforeningen) på Helt Sentralt i Oslo. Boka vår har blitt godt tatt imot og vi får gode tilbakemeldinger på både innhold og design. Det er godt å ha en bok med seg, når vi er ute og holder foredrag, for mange er nysgjerrig på å lese mer om Enneagamtypene.

Oktober 2017:
Det er en hektisk høst og vi gleder oss over at vi i år har fått mange nye kunder som blant annet Sintef, Norges statsbaner AS, Utenriksdepartementet og Ringerike Kommune. Det gleder oss at Enneagrammet virkelig er på vei til å bli kjent i en del store bedrifter, også her i Norge. Du finner en oversikt over fler av våre kunder HER.

September 2017:
Les vårt seneste nyhetsbrev her: «Verden med nye øyne.»

 


August 2017:

29. august OBS: Flyttet til 15 november – kan du høre om vår nye norske Enneagrambok: «Innsikt gir utsikt«. Vi forteller litt om hvem boken er skrevet for, (deg) og hvordan den med fordel kan brukes av alle. Vi forteller også om skriveprosessen og snakker om Enneagrammet. Her trenger man ikke å ha forkunnskaper for å delta. Dette blir en hyggelig og uformell aften og du er hjertelig velkommen. Se mer HER.

Juli 2017:
Beste årstid, på alle måter!
God sommer med Enneas seneste nyhetsbrev.
Du finner det HER.

 

 

Juni 2017:
Så kom endelig boka vår ut. Denne bare må du ha, om du er bitte litt interessert i deg selv, og alle de andre «raringene» rundt deg. Du finner den i alle nettbokhandlere, i en hel del vanlige bokhandlere og hos oss. Du kan ta kontakt med meg om du ønsker den signert. Se mer HER.

April 2017:
Ennea er aktiv på Instagram. Vi legger ofte ut gode tips til tVårTips9ypene og andre relevante ting der. Vår konto heter: Enneagramnytt. Du er hjertelig velkommen til å følge oss der. https://www.instagram.com/
Her ser du et av våre «tips-til-typene», her til type 9 med karikatur av Kristiansand-kunstneren Oscar Jansen. Du finner hans hjemmeside HER.

 

 

Mars 2017:

shutterstock_141804295Englebarn eller Rakkerunger?
Vi har laget et nytt foredrag/workshop som handler om barn og de ni personligheter. Dette er først og fremst laget for foreldregruppene på Ål folkehøyskole og kurssenter, men det er så bra at det med fordel kan brukes i mange andre fora. Alle foreldre og alle som jobber med barn og unge vil kunne ha nytte av dette. Se mer HER.

OBS: Nå settes dette foredraget opp som et åpent foredrag tirsdag 25. april 2017 på Sem Gjestegård. Det er åpent for alle og påmelding er nødvendig. Se invitasjonen her: Englebarn eller rakkerunger

Februar 2017:
Anita-raumergarden

Raumergården
Vi er veldig glade for å kunne melde at vi har inngått enda en samarbeidsavtale med et helt ekstraordinært hotell, drevet av Anita Aasland og Øyvind Brennmoen. Stikker du hodet innenfor, merker du umiddelbart at her kan du senke skuldrene i visshet om at du og dine gjester blir tatt godt vare på, og at alt er på stell: «Prikkfritt levert» får en helt ny mening.
Se mer på Raumergården Hotel.

Januar 2017:
Hvordan takle utfordrende kolleger?
Har du opplevd å stå fast i en situasjon der du og en kollega snakket helt forbi hverandre?
Generelt samarbeid, eller det å jobbe i team, kan ha sine utfordringer. Det er ikke alltid så lett å forstå seg på andre, spesielt ikke om man føler seg sviktet, overkjørt eller rett og slett bare misforstått. Vi har hjelpen du trenger, enkelt og lett å bruke. Se mer i vårt siste nyhetsbrev HER.

Desember 2016:
Ennea takker aSmal julesløyfelle som har vært med på å gjøre 2016 til et fantastisk år. Vi takker også for tilliten dere viser oss når dere booker oss for foredrag og kurs, og håper at dere vil følge oss videre. Vi har nemlig planlagt en del spennende nyheter i 2017.

Vi ønsker alle en riktig god julehøytid og et fantastisk nytt år.
Med varm julehilsen fra Dorthe

November 2016
Hvordan kan vi med hjelp av den vitenskapelige kunnskapen som finnes om hjernen og mennesker, gi Enneagrammet legitimitet i Skandinavia, der kravene til validitet og troverdighet er høye?
Nettopp spørsmålet rundt validitet kommer ofte opp i plenum når jeg er ute og holder foredrag, og selv om Enneagrammet er validert opp mot «The big five» eller «femfaktormodellen» som den heter på norsk, av SHL Group Plc i 2005: SHLresearch2005 og senest i en PhD-studie av Mary Ann Giordano på Loyola University of Chicago, er det grunn til å stille slike spørsmål. For hvordan validerer man personlighetsmodeller som forenkler og sammenlikner våre personligheter? Når vi beviselig alle er så forskjellige?
IEA-Norge, Enneagramforeningen i Norge, får i november besøk av Rebecka Bartolomé, som kommer til Enneagramkafeen på Litteraturhuset i Oslo, 30. november og vil snakke om akkurat dette. Det er  et spennende tema og alle er velkomne på denne kafeen. Du kan lese mer om dette HER.

September 2016:
Vårt ferskeste nyhetsbrev blev sendt ut 1. september. Har du ikke fått det på mail kan du lese det HER.
Vi minner om at den kjente Enneagrameksperten Beatrice Chestnut kommer til Norge og holder seminar i Enneagram-foreningens regi, 9 og 10 september i Oslo. Det er fortsatt ledige plasser. Les mer HER.

August 2016:
Vi har i september et nytt åpent foredrag for alle foreldre som ønsker å bli enda bedre og tryggere i foreldrerollen.
Se mer HER.  
I oktober har vi også et åpent foredrag på Bekkestua Bibliotek.
Her holder vi foredraget Hvorfor er alle de andre så rare? se mer
HER.
Det er gratis og for alle, og ikke nødvendig med påmelding.

Juli 2016
God sommerferie alle sammen 🙂

Juni 2016
De tre instinkterRedebyggerNavigatør1til1
Sommeren står for døren og i vårt nyhetsbrev snakker vi litt om hvordan instinktene påvirker oss og av og til skaper gnisninger i nære relasjoner. Vi vet alle at ferier med våre nærmeste av og til kan utvikle seg til å bli utfordrende ekstremsport. Hva kommer dette av, og hvordan kan vi unngå dette? Les vårt nyhetsbrev HER.

 

Mai 2016
I disse travle tider har vi nok en tendens til å glede oss til….
Kanskje fokus burde være mer på «her-og-nå»?
Er du god til å glede deg over? Se mer i vårt nyhetsbrev HER.

April 2016
Det danske ukebladet Femina har skrevet om Michael Grosers parkurs der han bruker temaet rundt «de tre instinkter» slik Ennea også bruker på våre parkurs. Se under Februar 2016.
Se mer her om hvorfor det er så viktig å forstå eget og partnerens primære instinkt: Femina april 2016

Mars 2016
Vi er glade for å kunne presentere enda en hyggelig samarbeidpartner. Vi har gjort avtale med Sem Gjestegård i Asker. Se mer om hvilke hoteller vi samarbeider med HER.

Vi sendte også ut nyhetsbrev No. 2-2016 med spesifikke tips-til-typene. Les den HER.
**********
Februar 2016
Vi holdt en fantastisk Par-Helg på Kleivstua der vi var innom Kjærlighetens 5 språk, De tre instinkter og de 9 typer i Enneagrammet. En helg som var lagt opp med fokus på parrelasjoner og en god blanding av teori og par-tid. Vi har fått masse gode tilbakemeldinger. Se innhold her.Ta kontakt om dere kunne tenke dere noe sånt.
**********
Januar 2016
Nyhetsbrev No. 1 gikk ut i januar.
Her får alle typene et godt tips til et relevant nyttårsfortsett. Se selv her: No. 1, 2016
**********
Desember 2015
Vi har sendt ut vår andre nyhetsmail med tilbud om en fantastisk parhelg i februar 2016, samt ønsket om en god julehøytid.
Se mailen her: Enneas andre.
***********
Oktober 2015
Enneas første nyhetsmail ble sendt ut 9. oktober. Den ble godt mottatt, ingen har meldt seg fra enda 🙂
Fikk du ikke mailen fra oss, kan du se den her: Enneas første.
Ønsker du å stå på maillisten og få en hyggelig mail fra oss ca. 4 ganger i året, så skroll ned på denne siden og meld deg på.
**********
Vi er stolte over at vi i høst har gjort avtale med 3 nye, helt spesielle hoteller.
Se mer her: Hoteller vi samarbeider med.
**********
September 2015
IEA-Norge har et spennende høstprogram i 2015 på Litteraturhuset i Oslo.
Se mer her: Høstprogram 2015
**********

IEA-konferansen Crosing Borders i København, september 2015
ble en stor suksess. Fulltegnet med 170 gjester, fordelt på 22 land.
Dorthe hos Ennea har vært med som arrangør.
Les mer her:
Crossing Borders
**********
August 2015
Artikkel fra det norske ukebladet HENNE
Personlighetstester, underholdning eller vitenskap?
**********
Juni 2015
Diskusjonsforum på LinkedIn:
https://www.linkedin.com/groups/61926/profile
**********
Mai 2015
Artikkel i Femina:
Hvem er du?
**********