dorthe@ennea.no

2021, Året som gikk

Arkiv fra 2021 om eksterne artikler, linker, tilbud, diskusjonsforum og annet om Enneagrammet, samt nytt om ENNEA.

Desember 2021:

 Julenissen som superspreder…
Les mer HER.

November 2021:
Podcast i adventstiden.
Endelig er sesong 2 av podcasten Enneagramsnakk ute!

Denne sesongens tema handler om vår «blinde» intelligens og i år som i fjor slipper Nina Sjøvoll en ny episode hver søndag i advent. Første sesong er til nå blitt lyttet til over 21.000 ganger og vi håper og tror at sesong 2 vil bli like godt mottatt av lytterne.

Du finner episodene i din podcast app eller ved å følge en av disse lenkene:

SPOTIFY
GOOGLE PODCAST
APPLE PODCAST

Og du finner Nina Sjøvoll her:
Mob.97533211
www.ninasjøvoll.no
God adventstid og god lytting!

Oktober 2021:
Jaaaaa, vi fikk rett. Coronaen har sluppet taket og vi har tidenes høst. «Alle» vil nå samle gjengen og vi merker gleden og inderligheten i stemningen rundt oss, når vi er ute og holder kurs og foredrag. «Vi har lagt en veldig løs agenda på samlingen» er en gjenganger nå, for det legges opp til sosialt samvær, det å bare være sammen. Og vi gleder oss.

Også Enneagramforeningen, som under coronatiden har holdt seg til møter og seminarer på Zoom og Teams, har lagt opp til flere hyggelige og uformelle Enneagram-kafeer nå i Høst: 4. november holdes det Enneagramkafe på Litteraturhuset i Trondheim. Du kan lese mer om dette HER.  9. november holdes det Introdusjon til Enneagrammet, mer om dette HER. 

Juni 2021: 
Nå merker vi at coronaen langsomt slipper taket og vi er sikre på at når høsten kommer har de fleste lyst til å samle gjengen igjen etter nedstenging, karantener og hjemmekontor. Vi har laget et humoristisk Post-Corona foredrag som vi anbefaler, om man har tenkt seg å ha en samling til høsten, for å finne tilbake til en ny normal.
Se mer HER.

Vi har også gått sammen med skjønne Lampeland Hotell som står klare til å lage en Høstsamling med senkede skuldre.

Mai 2021:
Internasjonal Enneagramdag, hvem skulle ha trodd det? Enneagrammet har sin egen dag: 29. mai, og det skal da feires over hele verden. Bli med på en Zoom-tur rundt i verden, og hør om hvordan Enneagrammet blir brukt på forskjellige måter. Du finner mer info HER.

April 2021:
IEA-Norge, Den norske Enneagramforening, holder sitt årsmøte 14. april. I forkant av årsmøtet har vi invitert Russ Hudson til å holde ett innlegg om Instinktene. Innlegget til Hudson er gratis og åbent for alle, årsmøtet er for foreningens medlemmer. Se mer HER. 

Mars 2021: 
Coronaen gir seg ikke og det er fortsatt ikke mulig å møtes i større grupper. I Ennea jobber vi med å få til digitale løsninger, slik at vi kan holde foredrag og kurs uten å møtes fysisk. Vi bruker verktøyene Teams og Zoom og har funnet ut, som så mange andre, at det går helt fint å møtes i «Cyperspace» en stund til.

Februar 2021:
Vi har blitt stadig flinkere til å delta på online- og live- arrangementer. Det florerer av webinarer og podcast’s om Enneagrammet. Enneagramforeningen i Norge får stadig nye medlemmer og vi tror at grunnen til dette, er muligheten for å delta på arrangementer, hjemme fra egen stue. Lørdag 20. mars blir det enda et seminar i regi av Enneagramforeningen. Her finner du interessante temaer for både nybegyndere og viderekomne. Det foregår på Zoom, det er gratis, og du kan «komme og gå» som du har lyst til underveis. Programmet finner du etterhvert HER.

Januar 2021:
Det meste av Norge er fortsatt corona-stengt men vi håper på at vi i løpet av 2021 kan se en mer normal hverdag igjen. En av de riktig gode nyhetene er at Kristin Aase og Bente Vetland, som i 2018 kom ut med boken «Kjenn deg selv som lærer», nå har kommet med en ny bok som heter «Leder, kjenn deg selv». Og ja, den inneholder både litt om hvordan de ni typene forvalter lederrollen, men også en del andre relevante verktøy. Anbefales. Har du lyst til å lese utdrag fra boken, finner du mer HER. 

Relatert