dorthe@ennea.no

2016, Året som gikk

Arkiv fra 2016 om eksterne artikler, linker, tilbud, diskusjonsforum og annet om Enneagrammet, samt nytt om ENNEA.
Smal julesløyfe

Desember 2016:
Ennea takker alle som har vært med på å gjøre 2016 til et fantastisk år. Vi takker også for tilliten dere viser oss når dere booker oss for foredrag og kurs, og håper at dere vil følge oss videre. Vi har nemlig planlagt en del spennende nyheter i 2017.

Vi ønsker alle en riktig god julehøytid og et fantastisk nytt år.
Med varm julehilsen fra Dorthe

November 2016
Hvordan kan vi med hjelp av den vitenskapelige kunnskapen som finnes om hjernen og mennesker, gi Enneagrammet legitimitet i Skandinavia, der kravene til validitet og troverdighet er høye?
Nettopp spørsmålet rundt validitet kommer ofte opp i plenum når jeg er ute og holder foredrag, og selv om Enneagrammet er validert opp mot «The big five» eller «femfaktormodellen» som den heter på norsk, av SHL Group Plc i 2005: SHLresearch2005 og senest i en PhD-studie av Mary Ann Giordano på Loyola University of Chicago, er det grunn til å stille slike spørsmål. For hvordan validerer man personlighetsmodeller som forenkler og sammenlikner våre personligheter? Når vi beviselig alle er så forskjellige?
IEA-Norge, Enneagramforeningen i Norge, får i november besøk av Rebecka Bartolomé, som kommer til Enneagramkafeen på Litteraturhuset i Oslo, 30. november og vil snakke om akkurat dette. Det er  et spennende tema og alle er velkomne på denne kafeen. Du kan lese mer om dette HER.

September 2016:
Vårt ferskeste nyhetsbrev blev sendt ut 1. september. Har du ikke fått det på mail kan du lese det HER.
Vi minner om at den kjente Enneagrameksperten Beatrice Chestnut kommer til Norge og holder seminar i Enneagram-foreningens regi, 9 og 10 september i Oslo. Det er fortsatt ledige plasser. Les mer HER.

August 2016:
Vi har i september et nytt åpent foredrag for alle foreldre som ønsker å bli enda bedre og tryggere i foreldrerollen.
Se mer HER.  
I oktober har vi også et åpent foredrag på Bekkestua Bibliotek.
Her holder vi foredraget Hvorfor er alle de andre så rare? se mer HER.
Det er gratis og for alle, og ikke nødvendig med påmelding.

Juli 2016
God sommerferie alle sammen 

De tre instinkterRedebyggerNavigatør1til1

Juni 2016
Sommeren står for døren og i vårt nyhetsbrev snakker vi litt om hvordan instinktene påvirker oss og av og til skaper gnisninger i nære relasjoner. Vi vet alle at ferier med våre nærmeste av og til kan utvikle seg til å bli utfordrende ekstremsport. Hva kommer dette av, og hvordan kan vi unngå dette? Les vårt nyhetsbrev HER.

Mai 2016
I disse travle tider har vi nok en tendens til å glede oss til….
Kanskje fokus burde være mer på «her-og-nå»?
Er du god til å glede deg over? Se mer i vårt nyhetsbrev HER.

April 2016
Det danske ukebladet Femina har skrevet om Michael Grosers parkurs der han bruker temaet rundt «de tre instinkter» slik Ennea også bruker på våre parkurs. Se under Februar 2016.
Se mer her om hvorfor det er så viktig å forstå eget og partnerens primære instinktFemina april 2016

Mars 2016
Vi er glade for å kunne presentere enda en hyggelig samarbeidpartner. Vi har gjort avtale med Sem Gjestegård i Asker. Se mer om hvilke hoteller vi samarbeider med HER.

Vi sendte også ut nyhetsbrev No. 2-2016 med spesifikke tips-til-typene. Les den HER.
**********
Februar 2016
Vi holdt en fantastisk Par-Helg på Kleivstua der vi var innom Kjærlighetens 5 språk, De tre instinkter og de 9 typer i Enneagrammet. En helg som var lagt opp med fokus på parrelasjoner og en god blanding av teori og par-tid. Vi har fått masse gode tilbakemeldinger. Ta kontakt om dere kunne tenke dere noe sånt.
**********
Januar 2016
Nyhetsbrev No. 1 gikk ut i januar.
Her får alle typene et godt tips til et relevant nyttårsfortsett. Se selv her: No. 1, 2016

Relatert